Sunday, April 27, 2008

easter lunch

Lamb and egg dishes are a typical easter lunch in Macedonia. Today's menu was dorb sarma and an egg salad. Drob sarma is egg-dropped, chopped lamb liver wrapped by fatty tissue from internal organs. It sounds scary but actually it tastes good. It is one of my favorite Macedonian food. And, an egg salad, because there are so many eggs colored, you have to eat somehow ;)

ラム料理とタマゴ料理はイースターの典型的なランチだそうで。今日およばれしたランチのメニューは「ドロブ・サルマ」とタマゴサラダ。ドロブ・サルマはラムのレバーの細切れを内臓の脂肪の膜かなんかで包んだものをタマゴ閉じした食べ物です。これがけっこうおいしいんですよ。私の好きなマケドニア料理に属します。タマゴサラダは、、、まああれだけたくさんタマゴに色つけちゃいましたからねえ、なんとか食べないと、というものだと思います。

1 comment:

Anonymous said...

このタマゴのカラフルな色づけはどうやってやってるの?
mik