When you come to Macedonia, you will be offered to drink "rakija" in many occasions. Rakija is Macedonian brandy, which is very strong and fiery- like 50 degree, made from Macedonian grapes. Rakija is produced sometime at home or in village, so there are some many different kinds of rakija. I have seen rakija with brandy color, white wine color, and complete transparent like vodka. They all taste different. And this is the machine to produce the rakija, a distillation apparatus.
マケドニアに来たら、たぶんいろいろな機会に「ラキア」を勧められるでしょう。ラキアは葡萄から作ったブランデーみたいなもの。50度とかいってめっちゃ強い酒。ホームメイドのものや村で作ったものなどいろいろあって、地方や家庭によって味も色もぜんぜん違う。私が見た限りでは、ブランデーみたいな色、白ワインみたいな色、ウォッカみたいな透明な色、といろいろある。味もそれぞれぜんぜん違う。きっと村とかに行くと、「俺の作ったラキアが一番うまいんだ」とかの自慢話とかが絶対あると思う。
そして写真のものがラキアを作る蒸留器。
Saturday, October 15, 2005
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment