Sunday, December 11, 2005

pastrmajlija

On the edge of the town of Stip, there is this restaurant, Mal Odmor. It serves good, famous unique Stip pizza, "pastrmailija." People from Skopje stop by to have this pastamalija on their way. Pastamalija is like having this thick pizza dough and, on top of it, diced pork seasoned with spicy paprika powder. The crispy pizza base and soft juicy pork are perfect match. Eat with pickled chili and Macedonian yogurt. It is very good one.

シュティップの街のはずれにこの「マル・オドモール」というレストランがある。シュティップはシュティップピザ「パストルマイリヤ」が有名で、このマル・オドモールはおいしいパストルマイリヤを出すので、スコピエからの人々が地方に行った帰りにシュティップを通る際には必ず寄るという、古くからあるお店。
パストルマイリヤは、分厚いピザ生地みたいなものにパプリカの粉で味付けした細かく切ったポークをのせて焼いたもの。クリスピーな生地とジューシーなスパイシーポークの組み合わせがめちゃめちゃおいしい。ホットペッパーのピクルスをかじりながら食べる。そしてこういうパン生地ものを食べるときにはもちろんマケドニアヨーグルトもいっしょにね。

3 comments:

nana@london said...

あー、これこれ!私も食べました。ちょっとしょっぱくて、もちっとしてて、止まらなくなるよねー。思い出しちゃった。写真おいしそう・・・!

Anonymous said...

パスタマリヤとかいうのはアツアツが
 美味しそうですね。
 ピザ生地を舟形にしたのも
 アイデアですね。

 

 
 

Anonymous said...

パプリカ味なら間違いないね。
パプリカペーストが恋しい今日この頃・・・
mik