Thursday, December 13, 2007

turshija

Turshija is like "tsukemono" in Japanese dish. It is pickled vegetables. It is also called a "winter salad" because it used to be made for winter during when there were no fresh vegetables sold in markets. My suggestion to Macedonian is to use daikon for turshija. Seeing from that they eat carrot turshija, they would like daikon turshija also.

「トゥルシア」は日本料理でいうところの漬物です。いわゆるピクルスに近いかな。「冬サラダ」とも呼ばれています。それはその昔、冬に新鮮な野菜が買えなかった時代に冬でも野菜が食べられるように作ったものだからのようです。トマトのトゥルシアもあります。ニンジンのトゥルシアもあるくらいなので、大根で作ったらおいしいよ、って教えてあげようかと思ってます。

2 comments:

Anonymous said...

美味しそうですね。
一番好きのはどれですか?

napomi said...

カリフラワーのやつもニンジンも、けっこうおいしいんですよー。水分が少なくてカリカリしている方が私は好きですね。。。