Tuesday, January 16, 2007

musaka

I like this Macedonian potato musaka, rather than Greek or Turkish moussaka, which usually uses eggplants. This is from a lunch at Pauza, one of my few favorite lunch places in Skopje. Pauza is still my favorite place since its opening because of the daily lunch menu, serving casual Macedonian dishes in a cute, simple way.

ムサカといえばギリシア料理かトルコ料理として有名ですが、マケドニアにもムサカはあります。私はナスを使うギリシアムサカより、このポテトを使うマケドニアムサカの方が好き。今日のランチはお気に入りランチ屋「パウザ」だったんですけど、ここの日替わりランチメニューが、マケドニア料理をカジュアルに、かつ、シンプル、キュートに出してくれるので、いいんですよねえ。

1 comment:

Anonymous said...

スープの美味しいランチ屋パウザですね。
このマケドニアムサカもアツアツが美味しい
のが伝わってきます。こちらは今年暖冬で
ですが、マケドニアの冬はやはり厳しいですか?   P&T