Japanese eat tikva (pumpkin) for a meal, but Macedonian eat tikva for a dessert. It is cooked in a oven, sometimes with honey. It tastes similar to what we eat for a meal ;-) I like it as a dessert too. Most of the Macedonian desserts are too sweat for me, sometimes it could be torture, but this dessert is just right degree of sweatness. And 100% natural! Mi se dopagja.
日本ではカボチャはおかずですが、マケドニアではデザートになるんですねえ。オーブンで焼いただけのシンプルな食べ物ですが、甘くておいしい。ハチミツかけて焼くこともあるとか。日本食のカボチャの甘煮に似た味。デザートとしても十分おいしいです。マケドニアのデザートは一般的に甘すぎるので、ときどき拷問になりますが、このパンプキン焼きが出されたときはうれしいです。甘すぎないし、100%自然食だしね。
Saturday, November 03, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment